مزايا ومعايب ساختمان های فلزی
حداث ساختمان بمنظور رفع احتیاج انسانها صورت گرفته و مهندسین و معماران مسئولیت تهیه اشکال و اجراء مناسب بنا را برعهده دارند و با توجه به اینکه ساختمان های احداثی در کشور ما اکثرا” بصورت فلزی یا بتنی بوده و ساختمانهای بنایی غیر مسلح با محدودیت خاص طبق آئین نامه ۲۸۰۰ زلزله ایران ساخته میشود.
مزایا ی ساختمان فلزی :
- مقاومت زیاد
- خواص یکنواخت
- دوام
- خواص ارتجاعی
- شکل پذیری
- پیوستگی مصالح
- مقاومت متعادل مصالح،مقاومت
- انفجار
- تقویت پذیری و امکان مقاوم سازی
- شرائط آسان ساخت و نصب
- سرعت نصب
- پرت مصالح
- وزن کم
- اشغال فضا
- ضریب نیروی لرزه ای
معایب ساختمانهای فلزی
- ضعف در دمای زیاد : مقاومت ساختمان فلزی با افزایش دما نقصان می یابد و اگر دکای اسکلت فلزی از ۵۰۰ تا ۶۰۰ درجه سانتی گراد برسد تعادل ساختمان به خطر می افتد .
- خوردگی و فساد فلز در مقابل عوامل خارجی : قطعات مصرفی در ساختمان فلزی در مقابل عوامل جوی خورده شده و از ابعاد آن کاسته میشود و مخارج نگهداری و محافظت زیاد است .
- تمایل قطعات فشاری به کمانش : با توجه به اینکه قطعات فلزی زیاد و ابعاد مصرفی معمولا” کوچک است تمایل به کمانش در این قطعات یک نقطه ضعف بحساب می رسد .
- جوش نامناسب : در ساختمان های فلری اتصال قطعات به همدیگر با جوش ، پرچ ، پیچ صورت میگیرد و استفاده از پیچ و مهره وتهیه ساخت قطعات در کارخانجات اقتصادی ترین ، فنی ترین کار می باشد که در کشور ما برای ساختمانهای متداول چنین امکاناتی مهیا نیست . اتصال با جوش بعلت عدم مهارت جوشکاران ، استفاده از ماشین آلات قدیمی ، عدم کنترل دقیق توسط مهندسین ناظر ، گران بودن هزینه آزمایش جوش و …… برزگترین ضعف میباشد
